droge_kruipruimteKelderventilatie soms noodzakelijk

Wanneer er helemaal geen ventilatie in een kelder aanwezig is, zal de luchtvochtigheid in de kelder stijgen. Schimmels, condensatie, corrosie zijn het gevolg van de hoge luchtvochtigheid in combinatie met koude vlakken. Daarbovenop bestaat de kans dat het vocht in het metselwerk op zal stijgen naar hoger gelegen verdiepingen.

Normen

Wanneer er maximaal geventileerd wordt zoals voorgeschreven staat in de ventilatienormen van bijvoorbeeld residentiële gebouwen, dan zal hoge luchtvochtigheid met zijn nadelen verdwijnen. Het is van groot belang om voor een goede ventilatie in de kelder te zorgen. Hierbij moet dus ook gelet worden dat er niet té overdadig geventileerd wordt.

Natuurlijke ventilatie versus Mechanische ventilatie

Een natuurlijke ventilatie in een kelder realiseren is geen eenvoudige klus. Men kan een kanaal monteren met verticale buizen maar deze dienen hoog genoeg te zijn om beweging te veroorzaken. Eenvoudiger is een mechanische ventilatie te plaatsen dit evacueert vraag gestuurd het overtollige vocht. Plaatsing inbegrepen is dit een investering te rekenen van +/-  1950 euro btw inclusief.

Mechanische ventilatie met de Bouwprotector V150

Het dubbele ventilatie systeem ontwikkeld voor vochtige ruimtes. Gestuurd met temperatuur en vochtsensoren. Hightech Ventilatie.

Deze robuuste installatie, manueel gefabriceerd, heeft een zelfregelend systeem om het vocht af te voeren, speciaal ontwikkeld voor vochtige ruimtes.

De bouwprotector V150 zorgt voor luchtverversing met twee radiale ventilatoren. De aanvoer of puls ventilator is geïntegreerd in de besturingseenheid. De afvoerventilator is afzonderlijk verbonden met de besturingseenheid. De besturingseenheid meet de luchtgegevens doorlopend.

Is de buitenlucht droger dan de binnenlucht, verversen beide ventilatoren de lucht.

Wordt de kritische luchtvochtigheid grens door indringen van vocht overschreden wordt het systeem geactiveerd. Elke 60 minuten wordt ter controle 2 minuten buitenlucht aangezogen.

Foto dubbel ventilatiesysteem

Onderhoudsvrije vochtbeheer-systeem elektronisch aangestuurd. Max verbruik 38 Watt, in waakmodus 2 Watt.

Voorbeeld voor de installatie en twee maand na de installatie van de V150

vochtige_kelder_voor voctige_kelder_na

Het systeem is geschikt voor: Kelders, wasruimtes, garages, kleine opslagruimten, vakantiehuisjes en alle vochtige ruimten.

 

Spanning 2030 V 50 Hz

Vermogen Ventilator aan 39 W

Vermogen ventilator uit 2 W

Luchtverplaatsing 150 m³ / uur

Werktemperatuur 0° tot 60° C

Beschermingsgraad IP20

Richtprijs installatie inbegrepen 1800 euro ex 6% btw.

Omgaan met schimmel en vocht raadgevingen.

Wordt aan materialen (voedingsbodem) het vocht onttrokken, wordt het risico op schimmelvorming geminimaliseerd. Het wordt aangeraden aangetaste oppervlakken met goedkope alcohol met een hoog percentage te behandelen.

Deze alcohol (isopropylalcohol, brandspiritus) doodt de schimmels en verdampt. Daardoor heeft u geen agressieve resten op uw wanden, zoals bij andere middelen. Ook de “Stiftung Warentest” (Duitse consumentenbond) heeft dit huismiddel tegen schimmels in de test van 05/2002 voor het doden van schimmels als “Zeer goed” beoordeeld. Alcohol met een hoog percentage is eenvoudig en goedkoop.

Gebruik wegwerpkeukendoeken voor deze behandeling en gooi ze daarna bij het huishoudelijk afval. Geen dweilen of normale poetsdoeken gebruiken.

Nooit schimmels bij de behandeling van wanden en vloeren met een stofzuiger afzuigen. Hierdoor worden de schimmels in de hele ruimte verspreid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

einde

Sluit Menu